| طرق تزيين الاكلات | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: طرق تزيين الاكلات السبت مارس 07, 2009 6:29 pm | |
| | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات السبت مارس 07, 2009 6:42 pm | |
|
عدل سابقا من قبل أم عبدالرحمن في السبت مارس 07, 2009 8:38 pm عدل 1 مرات | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات السبت مارس 07, 2009 7:01 pm | |
|
عدل سابقا من قبل أم عبدالرحمن في السبت مارس 07, 2009 8:37 pm عدل 1 مرات | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات السبت مارس 07, 2009 8:33 pm | |
| | |
|
| |
باهي مراقب عام
عدد الرسائل : 2409 المزاج : عال العال تاريخ التسجيل : 20/02/2009
بطاقة الشخصية الأول: 10
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات السبت مارس 07, 2009 9:16 pm | |
| أم عبد الرحمن حاجة كويسه خالص تفتح النفس وماهو غريب عليك وأنت مهندسة أد الدنيا لكن الأحلي أختي الفاضلة ان تعملي عزومة وتنفذي بها ما قلت ونجرب أكله علي الطبيعة ويجعله عامر0 | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات السبت مارس 07, 2009 9:23 pm | |
| | |
|
| |
اماسي الاشراف
عدد الرسائل : 594 العمر : 36 تاريخ التسجيل : 17/02/2009
بطاقة الشخصية الأول: 10
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الأحد مارس 08, 2009 8:05 pm | |
| فكــــــــــــــــــــــــــــره ... بس صعبه ~~
يعطيك العافيه ام عبد الرحمن تحياتي اماسي | |
|
| |
abrar الاشراف
عدد الرسائل : 1878 العمر : 62 المزاج : الحمد لله على كل شىء تاريخ التسجيل : 18/11/2008
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الأحد مارس 08, 2009 11:30 pm | |
| رووووووووووعة يا ام عبد الرحمن بجد يسلموا أديكِ بس عاوزين بقى طريقة استخدام الخيار كمان وبعد أذنك أنا عاوزه بس يكون بالصور طريقة خلى الفراخ وشكراً يا روح قلبى | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الخميس مارس 12, 2009 3:27 pm | |
| - باهي كتب:
- أم عبد الرحمن
حاجة كويسه خالص تفتح النفس وماهو غريب عليك وأنت مهندسة أد الدنيا لكن الأحلي أختي الفاضلة ان تعملي عزومة وتنفذي بها ما قلت ونجرب أكله علي الطبيعة ويجعله عامر0 متشكرة جدا لتشجيعك ياستاذنا اما بالنسبة للعزومه انا عملتها فعلا فى موضوع اكلات شعبية فى وطننا العربي فى المطبخ هنا وحضرتك طبعا معزوم فيهاشكرا لمرورك استاذ باهي | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الخميس مارس 12, 2009 3:31 pm | |
| - اماسي كتب:
- فكــــــــــــــــــــــــــــره ...
بس صعبه ~~
يعطيك العافيه ام عبد الرحمن تحياتي اماسي آه والله فكرة فعلا يااماسي وعجبتنى جدا وبينى وبينك هى صعبة روحت أجربها معرفتش خاااااااااالص بس ان شاء الله هاجربها تانى المشكله انها محتاجه سكين حاده جدا وسنّها رفيع وانا استاذه فى تقطيع الايدينهههههههانا اتشرفت بوجودك جدا ياأماسي ربنا مايحرمنى من وجودك فى موضوعاتى اللى بتنوريها ويسعدنى صداقتك اوى اوى | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الخميس مارس 12, 2009 3:36 pm | |
| - abrar كتب:
رووووووووووعة يا ام عبد الرحمن بجد يسلموا أديكِ بس عاوزين بقى طريقة استخدام الخيار كمان وبعد أذنك أنا عاوزه بس يكون بالصور طريقة خلى الفراخ وشكراً يا روح قلبى
ياخبر ابيض ياناس ابرار هانم حبيبتى وصديقتى الغاليه عاوزه طريقة خلى الفراخ بس كده؟من عوووووونية الاتنينالشمال واليمينبالنسبه للخيار انا عارفه ان اتأخرت عليكم وهابدأ فيه اهو وبالنسبه لخلى الدجاج ان شاء الله اعمله ليكى بس هايكون بنفس اسلوب الموضوع ده بمعنى ان هاجيب الصور من النت لاني طبعا معنديش صور خاصه بيها اما الشرح هاتكون بطريقتى انا واللى اتعلمته من الكليه باذنه وحده اتفقنا؟؟وعلى فكرة انتى وحشتينى اوى وبجد فرحتينى لوجودك شكرا ليكى | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الخميس مارس 12, 2009 3:46 pm | |
| 5-الخيار الحلزونيانا مسميّاه الأسورة اصل شكله جميل والطريقه ان احنا هانقطع الخيار على حسب الحجم اللى عاوزينه.. ممكن نقول تلت الخيارة بالضبط ده الحجم الوحيد المناسب.. المهم ناخد التلت ده ونحط فيه عود خشبي من الوسط (عشان الخياره تتماسك لما نقطّعها) وبعدها نبدأ نقطعها بالسكين دايرمايدور يعنى زى البرتقاله لما بنقطعها بلفه لحد الاخر او زى طريقة الطماطم الاولى.. لحد مانول للأخر.. بس طبعا البرتقال والطماطم بنقطع القشر بس لكن الخيار بنقطعه نفسه لحد مانحاولش نوصل للوسط اوى.. اعتقد ان الطريقة دي مش محتاجه سكين حاد يعنى ممكن اى سكين.. وبعد ماننتنهى لللآخر نسحب العود الخشبي وبعدها نلف الطرف الاول مع الاخر وده شكلها النهائي يتبع | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الخميس مارس 12, 2009 3:52 pm | |
| 6-طبق الخيارطريقة عاديه وبسيطه اوى نقطع جزء صغير بالعرض من الخيارة بس تكون كبيرة شويه وبعدها نحفرها ونشيل الجزء الداخلى منها وده يكون شكلها وهى مجوفه بس مانوصلش للآخر يعنى تكون زى الطبق ونحشيها بقة اى حاجه انتم عاوزينها .. يعنى اخترعوا براحتكم يتبع | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الخميس مارس 12, 2009 4:00 pm | |
| 7-قارب الخيارهاناخد جزء من الخياره ونقطع بالطول جزء القشرة وحته من اللب كمان زى الصورة ونتخلص منها وبعدها نقطع برده جزء بس مجرد شريحه صغيرة لكن مش لحد الاخر .. نسيب جزء صغير بحيث تكون الشريحه متماسكه فى جزء الخيارة نرفع الشريحه الرفيعه ونثنيها ونثبتها بعود خشبي كأنها شراع القارب بس خلى بالكم من الهوا لأحسن يطيّر الشراع نبدأ نفرّغ الجزء اللى ظاهر فى الصوره من لب الخيار.. عشان نقدر نعمل القارب وبعدها نحشي الجزء المجوّف بأى حشو ونحط على العود زيتونه وده شكلها النهائي.. وسيري على بركة الله يانورمادي الخيار تو يتبع | |
|
| |
النّبع الصّافي كاتب محترف
عدد الرسائل : 1330 المزاج : عاشـــقة تاريخ التسجيل : 05/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الخميس مارس 12, 2009 6:12 pm | |
| افكار وصور جميلة تسلم ايديكِ | |
|
| |
freska كاتب فعال
عدد الرسائل : 957 تاريخ التسجيل : 26/01/2009
| |
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الأحد مارس 15, 2009 3:43 am | |
| - النّبع الصّافي كتب:
- افكار وصور جميلة تسلم ايديكِ
تسلمي لوجودك | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الأحد مارس 15, 2009 4:16 am | |
| - freska كتب:
اكيد مفيش احسن من ورده الطماطم حلوه و سهله و الاهم من كده لونه احمرررررررررررررررر بعشقه تسلمي علي المجهود يا عسل ربنا يخليكى ليه يافريسكا واللى وجودك احلى بكتير | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الأربعاء مارس 18, 2009 4:32 pm | |
| 8- طرق تزيين البرتقالهانعمل حوالى خمس طرق بس مش هاعرف اسميهم لكن هارقّمهم بالصور1-نخطط البرتقاله بسكينه حادة ورفيعه اوى ونلف التقطيع .. نقطع جزء ونسيب جزء زى الصورة كده ........... 2- الوردهالطريقة التانيه تكون التقطيع فيها طوليا بنقطع شريحة رفيعه اوى ونسيب شرحه وبعدين مانقطعش للآخر عشان تثني الشرائح المقطوعه وتكون شبه الورده وطبعا استخدام السكين حاد ورفيع.. في طريقه تانيه والدتى كانت دايما تعملها لكن معندييش صورة لها بس هى شبه الطريقه دى لكن بدل الشرائح الرفيعه اللى بنقطعها فى البرتقاله تكون الشرائح عريضه وتكون تقريبا اربع او خمس شرائح ونثنيها برده زى دى اعتقد شكلها بيكون افضل واسهل فى التقشير والاكل ............. 3-الحلزون:من نفس الطريقه التانيه ناخد شريحة برتقال من فوق ونقطع نصف قطر منها.. زى اللى باين فى الصورة لينا .. تقريبا قد المسافه اللى واخداها السكينه من الشريحه وبعدها نلف كل جانب عكس الاخر وتكون شبه الحلزون وممكن نعمل كده فى الليمون برده 4- سلة البرتقالالطريقه سهله برده الطريقه دي هانجيب فيها البرتقاله ونقطع منها الرأس ومانتخلصش منه لأنه ليه فايده فى الطريقه اللى جايه.. المهم فى الطريقة دي هانعمل اننا بنقطع شريحه عريضة شويه من البرتقال من الجانبين ونسيب جزء منها ملتصق بالبرتقاله نفسها وبعدين نفتح الجانبين ونحط فيها حبّات عنب احمر او اخضر او اى لون وتكون ده شكلها اعتقد ان الطرق دي بسيطة وفى نفس الوقت رقيقه وجميلة اوى يتبع | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الأربعاء مارس 18, 2009 4:49 pm | |
| 5- سبت من البرتقالالطريقة دي عاوزه شغل حبتنين تلاته.. الاول نجيب قشرة ابرتقاله من رأسها (اللى ماتخلصناش منها) ونعملها قاعدة السلّه او السبت... وبعدين نغرز فيها اعواد من الخشب طبعا هى مقطعه زى الشرائط وده افضل علشان شكل السبت وتقريبا هايكون عدد الاعواد حوالى سبعه بعد كده هانجيب شرائط قشر البرتقال اللى استعملناها فى اول طريقة ونكون حريصين انها ماتتقطعش بقدر الامكان .. ومانكونش اتخلصنا منها.. ونبدأ بعمل (خياطه) مع الاعواد .. يعنى هانجيب طرف الشريط من الاول ونبادله مع الاعواد مره من الامام ومره من الخلف مع عود آخر لحد مايوصل الشريط للآخر طبعا هاتكون بحذر وهاتكون بدايتها من القاعده الى القمه.. وبعدها نحط فى السبت اى شئ تحبوه زى اللى ظاهر فى الصورة الجماعيه الاولى للبرتقال.. يتبع | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الأربعاء مارس 18, 2009 6:01 pm | |
| 9- الكيــــــــــــــــــــــــــويمابحبهووووووووووووووش بس شكله جميل والله وسبحان من ابدع انا رأيي هو مش محتاج اصلا اى تزيين لأن الوانه رائعه سبحانه الخالق.. ونعمل حبة طرق على قدنا.. 1-الطريقة دي زى طريقة البرتقال بالضبط بتكون بسكينه حاده او بمقشرة البطاطس ونخطط على الكيوي 2-ودي من الطريقة الاولى نقطّع من الكيوي شرائح 3-
ودى من الشرائح نقدر نقطّع الشريحه نصفين وتكون على شكل هلال نحطها بنفس الطريقة الظاهرة فى الصوة على شكل حلقه او ورده ونحط وسطها كرزه مثلا او فراوله 4الطريقه دي شائعه جدا فى معظم الفاكهه والخضر مثل الطماطم والخيار والجزر والفجل والليمون والبرتقال كمان وده شكل الفجل.. وفيها اننا بنعمل من وسط الثمره رقم 8 يعنى على شكل مثلثات وبعد الوصول للنهايه بنفصل الجزئين عن بعضهم بشكل ملتوى يتبع | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الأربعاء مارس 18, 2009 6:14 pm | |
| 10- الكمــــــــــــثرى1- دجاجة الكمثرى
الطريقة دى عجبانى جدا جدا شكلها حلو وفى نفس الوقت بسيطه والفكرة جميلة بنجيب الكمثري ونقطع الجزء الأول منها من المكان العريض علشان نعمل قاعده ليها ومن قرب القاعده اللى قطعناها نيجي من احد الجانبين ونقطع بخط عمودى على القاعده يعنى قطع رأسي وبعدها نقطع بشكل افقى مقابل للخط الرأسى اللى قطعناه وبالتالى هاينفصل الجزء اللى قطعناه من الكثرى بس مانشلهوش منها نكرر نفس العملية مبتعدين بمسافه صغيرة بين القطع والتاني كأنها رسمه بيضاويه وطبعا كله بينفصل من الكمثرى ونفس الموضوع نعمله من الجانب التاني للكمثري.. وبعد كده هانعمل عيون الدجاجه بحبتين قرنفل (مسمار) وفم الدجاجبة بحبة صنوبر مقشرة اما الجزئين اللى قطعناهم من الجانبين هاندفعهم بشويش للخارج كأنهم جناح الدجاجه وبعدها تكون الشكل النهائي للدجاجه الكمّثريّه الطّعْمه كده: يتبع | |
|
| |
مُــنَــى الاشراف
عدد الرسائل : 1318 العمر : 94 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: طرق تزيين الاكلات الأربعاء مارس 18, 2009 6:23 pm | |
| 2- قنفد الكمثرىهو شكله يخوّف بس الفكرة تستاهل.. ماتخافوش .. منها ونجربها هانقشر الكمثرى ونقطع نصفها ودي ممكن نستخدمها لو كان فى كمثرى باظت مثلا جزء منها والجزء التاني سليم المهم بعد مانقشّرها نغرز فيها حبات الصنوبر المقشر كأنه شوك القنفد .. ونعمل العين بالقرنفل والفم بشريحة فلفل احمر صغيرة وده الطبق النهائي للطريقتين | |
|
| |
| طرق تزيين الاكلات | |
|