| العزومة عند مين النهاردة | |
|
+6جمال شحاتة MOSTAFA_ABBAS باهي Harry Potter zodiak abrar 10 مشترك |
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
abrar الاشراف
عدد الرسائل : 1878 العمر : 62 المزاج : الحمد لله على كل شىء تاريخ التسجيل : 18/11/2008
| موضوع: العزومة عند مين النهاردة الخميس مارس 12, 2009 1:52 am | |
| | |
|
| |
zodiak وسام برونزي
عدد الرسائل : 1423 العمر : 33 الموقع : www.highvoltaa.blogspot.com المزاج : ChaOs تاريخ التسجيل : 07/01/2009
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الخميس مارس 12, 2009 2:58 am | |
| حلوة يا ابرار
بس عايزة تنظيم حبتين
يعنى يبقى فيه حكم مثلا واقترح تكونى انتى
وانتى اللى تحتارى العضو وتبعتيله عالخاص
بس
علشان الدنيا متتخلبطش
وتسلم ايدك وانا معاكى ياستى
| |
|
| |
Harry Potter وسام برونزي
عدد الرسائل : 1387 العمر : 33 الموقع : www.nightpiper.blogspot.com المزاج : CONFUSED تاريخ التسجيل : 07/01/2009
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الخميس مارس 12, 2009 7:38 am | |
| ماشى يا ابرار فل قوى موضوع حلو وانا فى الخدمه بعرف امل بيض وجبنه وحلاوه اى خدعه وانا مشترك وبسجل اسمى اهه | |
|
| |
باهي مراقب عام
عدد الرسائل : 2409 المزاج : عال العال تاريخ التسجيل : 20/02/2009
بطاقة الشخصية الأول: 10
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الخميس مارس 12, 2009 2:55 pm | |
| أبرار الفكرة جميلة جدا أعجبتني وسأشارك معك بفاعلية إن شاء الله وأضم صوتي لزوداك مع التعديل في أن تقومي بتقييم العمل وتعديلة خوفا من لخبطة الرجال في الطبخ رغم أن أمهر الطباخين رجال شكرا لك أبرار باهي | |
|
| |
abrar الاشراف
عدد الرسائل : 1878 العمر : 62 المزاج : الحمد لله على كل شىء تاريخ التسجيل : 18/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الجمعة مارس 13, 2009 6:55 pm | |
| أيه ياجماعة دى مش مسابقة عشان أقيم المواضيع دى عزومة على أكلة أنت أو أنتى شاطرين فيها تعزمونا عليها كل عضو يوم يلا منتظراكم وأنا معاكم برضوا كلنا لازم نشترك رجالة وستات وآنسات وشباب | |
|
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الجمعة مارس 13, 2009 7:00 pm | |
| طيب خدي عندك طبق البيض المقلي وخلي بالك دي مهارة فائقة مش اي حد يعمله تجيبي كرتونة بيض يعني 30 بيضة تقسميهم كل عشرة لوحدهم تاخدي العشرة الأولانيين وتفصلي الصفار وترميه وتخلي البياض وتحطيه في وعاء لوحده وتاخدي العشرة التانيين وتفصلي البياض وترميه وتخلي الصفار وتحطيه برضه في وعاء وحده العشرة الآخيرة تاخديهم تكسريهم ترمي البياض والصفار وتخلي القشر عشان ده مهم اوي وبعدين تجيبي زبده أو سمنة أو زيت أو اي حاجه بأه ما توجعوش راسنا وشويه ملح .. ايه قليل .. طيب شويتين ملح .. واللى عنده ضغط بلاش الملح كفاية عليه اللى هو فيه وتقلي البيض الباقي تبدأ بالبياض وتحطي الصفار بعد ساعه حيكون البياض بأه سواد وخلصي نفسك بصراحه فكرتك هايلة وخلينا شويه من التهريج ان شاء الله حاعزمكم على سفرة تحفه بس استنوني اما اخلص قسم البيض | |
|
| |
جمال شحاتة عضو نشيط
عدد الرسائل : 348 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الجمعة مارس 13, 2009 7:22 pm | |
| لا مش حلوة ...
دى هايلة
احييكى ياابرار حقيقى على الفكرة
بس بينى وبينك فعلا هى محتاجة تنظيم عشان مش اى واحد يعملنا فيها طباخ المنتدى ويعزمنا على قشر البيض .
لا وربنا كده ما ينفع ...
احنا بعد الجهد ده يعنى نصوم نصوم ونفطر على بصلة .
بقولك ايه ..
انا عندى فكرة
اللى يحط اول طبخة
يختار هو اللى بعده ... ويكون التزام عليه او عليها بتحضير طبخة اليوم .
واللى ميلتزمش يكون له عقاب مؤقت يتم الافصاح عنه .
شكرا لافكارك ابرار
وتحياتى لطباخين المنتدى كلهم ...
وعلى راسهم طبعا ...
ولا بلاش فضايح ياصاحبى | |
|
| |
abrar الاشراف
عدد الرسائل : 1878 العمر : 62 المزاج : الحمد لله على كل شىء تاريخ التسجيل : 18/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الجمعة مارس 13, 2009 7:28 pm | |
| الللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللللله عالأكلة الحلوة يا استاذنا طب انت جبته لنفسك وهنفذ طلبك يا استاذ جمال وهطلب من مصطفى يعزمنا على وجبات مصنوعة من البيض بدال هو بقى استاذ فيه كده تعمل لنا أكلة بالبيض يلا ورينا شطارتك يابطل يابتاع البيض انت متحاولش لا مفر يلا بسرررررررررعة الناس جاعت | |
|
| |
جمال شحاتة عضو نشيط
عدد الرسائل : 348 تاريخ التسجيل : 06/01/2009
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الجمعة مارس 13, 2009 7:38 pm | |
| - abrar كتب:
وهنفذ طلبك يا استاذ جمال وهطلب من مصطفى يعزمنا على وجبات مصنوعة من البيض يلا ورينا شطارتك يابطل يابتاع البيض انت متحاولش لا مفر يلا بسرررررررررعة الناس جاعت
منك لله ياابرار
ااااااااااااه يابطنى | |
|
| |
abrar الاشراف
عدد الرسائل : 1878 العمر : 62 المزاج : الحمد لله على كل شىء تاريخ التسجيل : 18/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الجمعة مارس 13, 2009 7:42 pm | |
| أيه بس يا أستاذ جمال اه يابطنك ايه بس ده استاذ مصطفى فنان وله أكلات بالمنتدى روعة لالا ملكش حق خلاص لو خايف على بطنك متاكلش بس هتكون انت الخسران يلا أستاذنا ورينا الهمّه والأبداع | |
|
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة السبت مارس 14, 2009 12:04 am | |
| اصله خايف عشان عرف الموضوع من يومين كنت بكلمه عن 50 بيضا عندنا صلاحيتهم انتهت وريحتهم بعيد عنك وقلت له اعمل ايه فيهم ، الظاهر عرف ا ني حشتغل بيهم في الاكلات ، عشام كده بيقولك بطني بس ما تخافش ياجمال المرة دي حاعم لك الاكلات مش من البيض ده ده من بيض التعابين تأمري ابرار وانتظروا اكلات البيض الشهيرة وديني لاعقدكم من البيض وسنينه | |
|
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة السبت مارس 14, 2009 3:53 am | |
| اومليت المشروم والجمبرى المقادير6 بيضات ملح وفلفل وبابريكا ملعقة سمن او زيد مشروم طازج او معلب حوالى علبه او ربع كيلو وحدات من الجمبرى حوالى 7 او 8 بصلة صغيرة مبشور الطريقة:ضعى الزبد تسيح ثم قومى بتشويح الماشروم مع البصل قليلا حتى ياخد رائحة طيبة اخفقى البيض جيدا وتبلييه....بالملح والفلفل والبابريكا بنظام ثم قومى بوضعه بالتبادل مع المشروم وضعى وحدات من الجمبرى مقطعة ايضا بداخل الخليط ..... ثم قومى بوضعه فى فرن حار جدا بعد وضع وحدات من الجمبرى للتزين على الوجه كما يمكنك اضافة انواع من الخضرة على الوجه ايضا مثل الريحان او الروز مارى او الزعتر البرى للتجميل واضافة الرائحة الطيبة قدميها ساخنة وبالف هنا نعود بعد الفاصل | |
|
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة السبت مارس 14, 2009 3:55 am | |
| سبانش اومليت:
احيانا يسمونها تورتيلا المقادير والطريقة:نصف كيلو بطاطس مقطعة مكعبات صغيرة اسلقيها نصف سلق او قومى بتشويحها فى الزبد قليلا ا اخفقى حوالى 6 او 8 بيضات خفقا جيدا بمضرب يدوى وقومى بتتبيلها بالملح والفلفل ثم قومى بوضعها فوق البطاطس المسلوقة او المشوحة,,,بمكنك وضع قليل من البابريكا ايضا اضيفى بعضا من الجبن المبشور والخضراوات المقطعة من الفلفل الاخضر والزيتون والطاطم واضيفيها الى البيض فوق البطاطس انا شخصيا اضيف الماشروم مع قطع من السوسيس اليها واقوم بادخالها فرن ساخن حتى تمام نضجها وقدميها ساخنه بهذا الشكل فهى اجمل واغنى من البيزا وسيحبها الجميع وبالف صحة وهنا راجعييييييييييييييييييييين | |
|
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة السبت مارس 14, 2009 3:57 am | |
| اومليت الخضراوات
مقاديرها :
من 6 الى 8 بيضات كوب كبير بروكلى مقطع اة مبشور بصلة مبشورة حبتان طماطم
حبة فلفل احمر مقطعة لقطع صغيرة واخرى خضراء كوب جبنة شيدر مبشورة ثلاث اربع كوب لبن 3 ملاعق كبيرة دقيق 2 ملعقة كبيرة بقدونش مفروم او مقطع ناعم
ملح وفلفل وبابريكا زبد او سمن او زيت ذرة على حسب رغبتك
الطريقة:
ابدئى بوضع الزبد على النار وقومى بوضع الخصراوات مع البصل
شوحى تشويح خفيف مجرد يذبل الخضار قليلا
قومى بخفق البيض بمضرب يدوى وتبليها بالملح والفلفل ثم اضيفى له اللبن المذاب فيه الدقيق مع الخفق المستمر حتى تتجانس والفلفل والبابريكا ثم اضيفيه واضيفى فى النهاية الجبنة المبشور الشيدر والبقدونس
ادخليها فرن حار جدا قدميها ساخنه حغرق المنتدى اكلات عن البيض عائدوووووووووووووون | |
|
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة السبت مارس 14, 2009 4:14 am | |
| | |
|
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة السبت مارس 14, 2009 4:20 am | |
| ما تخافوش راجع لكم احكي الطريقة تاني بس خدوا دول برضه نقلتها ليكم •°•°•°بيض وطماطم بالطريقة المكسيكيه•°•°•° المقادير:
- بصلتان مفرومتان .
- 3 فصوص ثوم مهروسة .
- 2 فلفل أحمر بارد مقطع مكعبات صغيرة ومخلي من البذور .
- 2 فلفل حار طازج مقطع ومخلي من البذور .
- 1 ملعقة شاي أوريجانو جاف .
- ½ ملعقة شاي كمون .
- ملح وفلفل .
- 4 طماطم كبيرة مقشرة ومفرومة .
- 125 مل معجون طماطم .
- 125 مل ماء .
- 4 بيضات .
- 1 ملعقة طعام كزبرة مفرومة .
- زيت للقلي .
الطريقة:
- سخني الزيت وأضيفي له البصل والثوم والفلفل البارد والحار حتى يصبح لونه ذهبيا ، أضيفي الأوريجانو والكمون والفلفل والملح ، قلبيه لمدة دقيقتان .
- أضيفي الطماطم المفرومة ومعجون الطماطم والماء ، اتركيه ليغلي ثم خففي النار وقلبي الخليط حتى يصبح كثيفا .
- اسكبي الخليط في اناء للفرن ( أو اناء فخاري).
- اكسري البيضات الأربعة بحذر على الطماطم ثم أدخلي الطبق الفرن واتركيه لمدة 10 – 20 دقيقة أو حتى ينضج البيض ، أخرجيه من الفرن ورشي عليه الكزبرة المفرومة وقدميه .
•°•°•°بيض مقلي•°•°•° المقادير:بيض توست ملح بقدونس وطماط الطريقة: بيضة محمرة في قليل من الزيت بدون تقليب تترك بعينها حتى تنضج ثم توضع على قطعة من التوست ثم ترش بقليل من الملح وتجمل بقليل من الطماط المقطعة قطع صغيرة واقليل من البقدونس. •°•°•°بيض باللبن •°•°•° المقادير:4بيضات ملح كوبان من اللبن الرائب 6فصوص من الثوم بقدونس (للتزيين) الطريقة: نغسل البيض ثم نضعه في قدر من الماء ونسلقه لمدة7دقائق نقشر الثوم وندقه مع الملح ونخلطه مع اللبن الرائب,ونغسل البقدونس ونقطعه نقشر البيض المسلوق بعد تبريده بالماء ونقطعه الى مكعبات متوسطه الحجم نضع مكعبات البيض في طبق التقديم ونسكب اللبن والثوم فوقها. نزين الوجه بالبقدونس وبالهناء والعافيه. •°•°•°بيض بمايونيز •°•°•° المقادير:
- 7بيضات مسلوقه
- 1ملعقه صغيره خردل
- 1ملعقه، صغيره ليمون
- مايونيز،ملح،بهارات،بقدونس ،زيتون.
الطريقة:
- نفرم الصفار في زبديه
- ثم نضع عليهاالمايونيز و الخردل و اليمون و الملح و البهارات
- ثم نضعها في قلب البيضات
- و نزينها بالبقدونس و الزيتون.
المقادير:
- بيض
- بصل
- ثوم
- فلفل
- طماطم
- صلصة طماطم
- بقدونس
- زبده
- ملح وبهارات
الطريقة:
- نحمر شرائح البصل مع الزبده والثوم وباقي المقادير
- ثم نمزجهامع البيض
- ونسكبها في صينيه وندخلها الفرن حتي تنضج .
•°•°•° شطائر البيض بالحليب•°•°•° المقادير:
- 2 بيضة
- 1 ملعقةكبيرة زبدة
- 2 ملعقة كبيرة حليب
- ملح-فلفل-خبز.
الطريقة:
- يخفق البيض مع الحليب ويتبل بالملح والفلفل.
- يسيح السمن ويضاف إ ليه الخليط بسرعة على نار هادئة حتى يحمر
- يشق الرغيف نصفين طوليا وينزع اللب.
- يدهن بالزبدة ثم يحشى بنصف مقدار البيض.
- يرص في طبق مغطى بورق الخس او المقدونس ويقدم.
بالهنا و العافية
| |
|
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة السبت مارس 14, 2009 4:28 am | |
| | |
|
| |
abrar الاشراف
عدد الرسائل : 1878 العمر : 62 المزاج : الحمد لله على كل شىء تاريخ التسجيل : 18/11/2008
| |
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| |
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الثلاثاء مارس 17, 2009 2:19 pm | |
| الاكلة التانية هي اكلة برضه من اختراعاتي ومسجله باسمي لاحد عملها قبلي ولا حد حيعملها بعدي ربنا يسترها معاكم انا سميتها كوكتيل البيض المقادير 4 بيضات جبن شيدر مبشور 100 جرام 150 جرام حليب 4 ملاعق طحين ( دقيق ) ابيض ملح وتوابل زبده للتحمير التحضير دي مش محتاجه جهد ولا تعب بس جيبوا الخلاط وتعالوا ورايا حنحط كل اللى قلنا عليهم في الخلاط كويس الجنبة والبيض والحليب والدقيق والملح والتوابل والله تعبان مش قادر يضبط التوابل يضع مكعب مرق دجاج واحد ويريح نفسه ونضربها ضربا مبرحا لغاية ما يبقى الخليط متجانس ونجيب القلاية ( الطاسة ) ونضع الزبده نسخنها شويه ونضع الخليط عليها بطريقة الأومليت ونقلبها اقتراح للتقديم وما تنسوا تدعوا لي وتقولوا ربنا يستر ما يخترع لنا حاجه تانيه بس بصراحه جربوها ، وتعالوا قولو لي صحتين على قلوبكم
عدل سابقا من قبل MOSTAFA_ABBAS في الثلاثاء مارس 17, 2009 2:30 pm عدل 1 مرات | |
|
| |
MOSTAFA_ABBAS Admin
عدد الرسائل : 2503 المزاج : King تاريخ التسجيل : 17/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الثلاثاء مارس 17, 2009 2:22 pm | |
| الله يهديكي يا ابرار مكنش فيه حاجه تانيه غير البيض خليتيني غرقت المنتدى صفار كفاية كده ولا اكمل ولا احول العزومة على حته تانيه
قولوا لي بسرعه | |
|
| |
جميلة مراقب عام
عدد الرسائل : 274 تاريخ التسجيل : 18/11/2008
بطاقة الشخصية الأول: 10
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الثلاثاء مارس 17, 2009 3:39 pm | |
| ابرار تحيتى لكي ولمجهودك الملحوظ والكبير فى المنتدى موضوعك أكثر من رائع ومفيد تقبلي وجودى فيه.. | |
|
| |
abrar الاشراف
عدد الرسائل : 1878 العمر : 62 المزاج : الحمد لله على كل شىء تاريخ التسجيل : 18/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الثلاثاء مارس 17, 2009 5:30 pm | |
| [="MOSTAFA_ABBAS"] الله يهديكي يا ابرار مكنش فيه حاجه تانيه غير البيض خليتيني غرقت المنتدى صفار كفاية كده ولا اكمل ولا احول العزومة على حته تانيه قولوا لي بسرعه [quote] هههههههههههلا يا أستاذ مصطفى بصراحة مية مية عليكمعلش تعبناك معاناكفاية كده وندى فرصة لأصحاب الهوايات فى الطبخيورونا شطارتهميلا مين هيورينا الهمةمين هيعزمنا؟
عدل سابقا من قبل abrar في الثلاثاء مارس 17, 2009 5:34 pm عدل 1 مرات | |
|
| |
abrar الاشراف
عدد الرسائل : 1878 العمر : 62 المزاج : الحمد لله على كل شىء تاريخ التسجيل : 18/11/2008
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الثلاثاء مارس 17, 2009 5:32 pm | |
| - جميلة كتب:
- ابرار
تحيتى لكي ولمجهودك الملحوظ والكبير فى المنتدى موضوعك أكثر من رائع ومفيد تقبلي وجودى فيه.. ميرسى جميلةوجودك نورنى وشرفنىتقبلى مودتى | |
|
| |
باهي مراقب عام
عدد الرسائل : 2409 المزاج : عال العال تاريخ التسجيل : 20/02/2009
بطاقة الشخصية الأول: 10
| موضوع: رد: العزومة عند مين النهاردة الثلاثاء مارس 17, 2009 5:54 pm | |
| - اقتباس :
- وما تنسوا تدعوا لي
وتقولوا ربنا يستر ما يخترع لنا حاجه تانيه ربنا يخليك لينا يااستاذ مصطفي هذا هو الشق الأول إلي طلبته مننا وهو ندعوا لك أما الطلب التاني نحور فيه شوية ربنا يستر إن شاء الله بس اعمل الي أنت عايزة وهاناكل وكل واحد ونصيبه بس رجاءا بلاش الخمسين بيضة إياهم إلي خايف منهم جمال وبطنه وجعته علي الريحة قبل ما ياكل هههههههه | |
|
| |
| العزومة عند مين النهاردة | |
|